Op 7 mei 2018 heeft de 5e Puike Golfdag te Rhoon plaatsgevonden. Deze dag is georganiseerd door stichting Puik Voor Elkaar, dit is een stichting die pruiken geeft aan mannen, vrouwen en kinderen die hun haar hebben verloren of gaan verliezen ten gevolgen van de behandelingen tegen kanker en die een pruik zelf niet kunnen betalen.

Om de stichting te steuningen heb ik een kunststuk belangeloos beschikbaar gesteld om geveild te worden. 

Dit kunststuk, 'Look Further', heeft het mooie bedrag van 1850 euro opgeleverd voor de Puik Voor Elkaar stichting. 

Het kunststuk Look Further symboliseert de lange weg die mensen moeten afleggen als ze de diagnose kanker krijgen. Het kunststuk is opgebouwd uit vele lagen rolletjes klei en afgewerkt met porseleinslib welke er op een speciale wijze is opgespoten. Dit veroorzaakt de ruwe structuur.

In het werk is een tunnel gemaakt. Hierdoor kun je de vele lagen waar het werk uit bestaat goed waarnemen. Elke laag staat voor een emotie, operatie, bestraling, spanning, afwachten, schrik, teleurstelling, hoop, chemo, pijn, kaal worden, pruik aanschaffen, misselijkzijn, heel ziek voelen en zo kan ik nog wel doorgaan.
 
Met aan het eind van die lange tunnel het licht van genezing, het rekken van het leven om toch nog een aantal jaren te kunnen genieten van de mooie dingen op onze aardbol en soms helaas in nog teveel gevallen, maar gelukkig steeds minder, de dood.